Hässelby blommor

Växtpelare och växtmöbler

Natural Greenwalls – ett unikt, patenterat system som vänder sig till arkitekter och företag som t ex fastighetsägare och arbetsplatser. Det är en elegant, kostnadseffektiv lösning med mycket flexibel placering tack vare det modul-baserade systemet. Utöver växtväggar kan vi även erbjuda flexibla, flyttbara växtmöbler samt växtpelare. Vi hjälper dig givetvis med hela processen, från idéstadium till installation och drift.

Natural Greenwalls® Växtpelare

Natural Greenwalls växtpelare är tillverkade av samma system som vi använder för våra växtväggar. Det betyder att de är producerade 100% i Danmark, av återvunna material och i högsta kvalitet. Det betyder också att växtpelarna är mycket flexibla och kan installeras både fritt hängande och stående – eller de kan monteras runt befintliga kolonner.

Det finns inget behov av anslutning till vatten, avlopp eller andra installationer. Växtpelarna vattnas istället med en mobil vattenvagn.

Växtpelarna kan byggas med en höjd på allt mellan 1 meter till 18 meter. Vi har också möjligheten att installera våra växtpelare runt befintliga pelare i en byggnad.

Natural Greenwalls® flyttbara växtmöber

En mobil växtvägg (eller växtmöbel) är den rätta lösningen för dig, om du vill ha en växtbaserad lösning som inte bara förbättrar akustiken och inomhusklimatet, utan också är flexibel, dekorativ och lätt att flytta runt.

Våra mobila växtväggar består av samma patenterade växtväggssystem som våra fasta växtväggar och växtpelare. Det innebär att du får samma system som är hållbart, vattentätt, lätt att underhålla och med minimal vattenförbrukning.

Den mobila växtväggen har alltid som standard 42 växter på varje sida och är dessutom utrustad med integrerade hjul, vilket gör den enkel att flytta. Det gör den praktisk, smart och användbar för många ytor och sammanhang!

Natural Greenwalls® mini-växtväggar

Som komplement till Natural Greenwalls® stora växtväggar finns även mindre varianter som lämpar sig för t ex mötesrum eller andra begränsade ytor ovanför t ex en sittgrupp eller receptionsdisk.

Anpassad och flexibel bevattning

Natural Greenwalls går att beställa med antingen ett slutet bevattningssystem eller VA-anslutet (lämpligt framförallt vid mycket stora väggar).

Om Natural Greenwalls beställs med ett slutet system fylls vattnet på manuellt med hjälp av den vanliga vattenvagnen som vår växtskötare har med sig under sitt ordinarie servicebesök. Bevattningssystemet fördelar därefter vattnet jämnt och effektivt till en egen vattenreservoar för varje insats/växt. De separata vattenreservoarerna minimerar risken för övervattning och gör att växtväggen har en exceptionellt hög driftsäkerhet. 

Natural Greenwalls i VA-integrerat-utförande ansluts av behörig VA-installatör till fastighetens rörsystem för tappvatten och avlopp. Likt det slutna systemet sker bevattningen av plantorna automatiskt, men överskottsvattnet fångas upp av en droppränna längst ner och leds därefter ut till husets avloppssystem. Det VA-integrerade systemet är framförallt intressant  vid riktigt stora växtväggar.

Vanliga frågor

Natural Greenwalls behöver aldrig någon separat vattentank då varje växt/insats har en egen liten vattenreservoar. På så vis bygger väggen inte mer än 215 mm från väggen!

Ja, eftersom växtväggen använder ett slutet bevattningssystem kan man placera den oberoende av befintliga VA-ledning.

Eftersom växtväggen är konstruerad med standardiserade komponenter/hårdvara leveranstiden för en färdig vägg generellt 3-4 veckor. Kontakta oss för aktuell information.