Hässelby blommor

Forskaren

Stockholms nya life science-center

Life sciencecentret Forskaren, som invigdes av Hans Majestät Konungen i maj 2024, är tänkt att bli en central hub för innovation och entreprenörskap inom life science. Den vackra byggnaden är gestaltad av 3XN Arkitekter och uppförd av fastighetsbolaget Vectura, och belägen alldeles intill Nya Karolinska Sjukhuset. Forskaren innehåller stora inslag av växtlighet, där vi på Hässelby Blommor varit delaktiga i både planering, installation och skötselprogram.

Denna imponerande byggnad, som sträcker sig över 24 000 kvadratmeter, är utformad för att erbjuda en dynamisk arbetsmiljö med både stora kontorsytor, flexibla coworking-områden och avancerade laboratorier.

Forskaren är inte bara ett nav för innovation och forskning, utan också ett arkitektoniskt landmärke som främjar samarbete och kreativitet i en modern, hållbar miljö. Arkitekturen speglar en harmonisk balans mellan det industriella och det organiska, där grönska och naturintegrerade element spelar en central roll.

Hyresgästerna har tillgång till flera rekreationszoner, både inne och ute, och de infällda balkongerna bryter upp byggnadens cirkulära struktur på ett stilfullt sätt. Dessutom finns en rymlig takterrass med utsikt över Hagastaden.

I den imponerande ljusgården samsas den 12 meter höga konstinstallationen “Livsåren” med 6 meter höga, exklusiva bucidaträd, som Hässelby Blommor i ett tidigt skede reserverat för Forskaren.

Bucidaträd med undervegetation.

Växter på varje våningsplan i den stora ljusgården.

Växter och harmoniska färger i mötesytorna.